Bistro Basta

Recept karamelbombe (ijs uit de oven)

Bas ZuidervaartComment

Ingrediënten

Karamel ijs (wij werken met huisgemaakt ijs, maar je kunt het natuurlijk ook kopen)
Roombotercake
Loempia deeg 25x25 cm
Eiwit
1 blikje gecondenseerde melk
Chocolade saus
Cacao poeder

Bereiding

Cake: snij dunnen plakken in de lengte
Draai een grote bol ijs. Verpak deze helemaal met cake
Rol deze in keukenfolie en leg in de vriezer (tenminste 1 dag!)

Karamelsaus
Doe het blikje gecondenseerde melk in een grote pan met heet water. Breng dit aan de kook en laat ten minste drie uur zachtjes doorkoken. Haal het blikje uit de pan en laat afkoelen (nu heb je karamel).
Maak het blikje open en doe de karamel in een kom. Voeg room toe tot je de juiste dikte hebt voor de saus (evt ook een beetje zout als je dat lekker vindt)

Meegeven en dresseren:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pak een plak (ontdooid) loempia vel. Smeer de randen in met eiwit. Pak de bol ijs en bekijk op welke kant hij het beste blijft liggen. Dit wordt de onderkant, dus leg hem zo op het deeg (in het midden).
Vouw nu het deeg op naar binnen toe totdat de hele bol is ingepakt. Zorg dat er nog wat losse eindjes blijven, deze worden lekker krokant. 
Bak nu de karamelbombes af. De afbaktijd hangt een beetje af van de temperatuur van de vriezer. Maar het zal ongeveer gaan om 7 tot 10 minuten. Blijf de karamelbombes goed in de gaten houden. Het deeg moet mooi krokant zijn, maar er mag geen ijs uit gaan lopen.

Maak de borden mooi op met een beetje karamelsaus. Leg de karamelbombe hier op en besprenkel met chocolade saus en cacao poeder. 

Geniet ervan!